PRIOPĆENJE POVODOM ODRŽAVANJA GODIŠNJE SKUPŠTINE

Broj:22/10
Mostar, 18. lipnja 2010. godine

PRIOPĆENJE
POVODOM ODRŽAVANJA GODIŠNJE SKUPŠTINE

Geodetsko društvo Herceg–Bosne održat će svoju redovitu izbornu godišnju skupštinu u subotu 19. lipnja u hotelu „Grande Casa“ u Međugorju. Godišnja skupština održava se u okolnostima prijema Društva u FIG (Međunarodnu udrugu geodeta), s jedne strane, što predstavlja veliki uspjeh.

S druge strane imamo činjenicu da je Federalni parlament s dnevnog reda skinuo Zakon o izmjeri i katastru nekretnina i Zakon o izmjenama i dopunama zakona o zemljišnim knjiga. Na Skupštini će se sigurno raspravljati o ovom problemu. Pored uobičajenih tema koje prate svaku izbornu skupštinu, izbora novog čelništva Društva, podnošenje izvješća o radu u protekloj godini i usvajanja plana za narednu, Skupština bi trebala prihvatiti Odluku o osnivanju Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geodezije i geoinformatike. Utemeljenjem i radom Fondacije planira se stvoriti uvjete za poboljšanje kadrovskog stanja u struci.
Od pratećih aktivnosti treba istaći predstavljanje aktivnosti Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, te održavanje okruglog stola na temu: „Održavanje katastra u novom okruženju“. U poslijepodnevnim satima članovi Društva će posjetiti Međugorsko svetište i vodopad Kravicu.
Skupštini će nazočiti uvaženi gosti: gospodin Jožef Delak, predsjednik Hrvatskog geodetskog društva, Prof. dr. Željko Bačić, ravnatelj Državne geodetske uprave RH, predstavnici ostalih udruga geodeta iz BiH i predstavnik udruge geodeta Dalmacije.

p r e d s j e d n i k

Zdravko Prka dipl. ing geod. v.r.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar