PRIOPĆENJE O PROVEDBI PROGRAMA STIPENDIRANJA STUDENATA

Kako možete vidjeti, pod „Arhiva“ na našoj web stranici, Geodetsko društvo Herceg-Bosne, godinama je nastojalo osigurati sredstva za provedbu Programa stipendiranja studenata geodezije na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Na veliku žalost u tome nismo uspjeli do kraja, i kako možete vidjeti, također na web stranici (Izvješće sa Godišnje, izborne skupštine GD H-B), u tijeku su aktivnosti na osnivanju i registraciji Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike. (Sa rezultatima tih aktivnosti pravovremeno ćemo vas upoznati).

Želja nam je da, iz dole navedene tabele, sagledate rezultate provedbe Programa stipendiranja studenata geodezije na Geodetskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, aktualni status studenata/stipendista, kao i obveze onih koji nisu ispunili odredbe Ugovora o dodjeli stipendija zaključenog sa GD HB.


Umjesto zaključaka:
Analizom gore navedene tabele može se zaključiti da je Projekt stipendiranja studenata ipak ispunio svoj cilj. Ostaje nada da će preostali studenti koji privode kraju studij, za mjesto svog uposlenja izabrati Bosnu i Hercegovinu, a u čemu će im Društvo pružiti maksimalnu potporu.

U suprotnom, njihova obveza je da izvrše povrat dobivenih sredstava i ista će biti usmjerena u Fondaciju za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike, kroz koju težimo da osiguramo Bosni i Hercegovini toliko potrebne visokoobrazovane geodetske stručnjake.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar