Priopćenje sa sjednice Upravnog odbora

Upravni odbor Geodetskog društva Herceg-Bosne održao je svoju redovitu sjednicu, dana 05. srpnja 2010. godine sa početkom u 11³º sati, sala za sastanke općine Ravno.

Poštujući Program rada, i već ustaljenu praksu Upravnog odbora, da se sjednice istog, kada god je to moguće, održavaju na „terenu“, odnosno u nekoj od općina uposlenja članova Geodetskog društva ova sjednica se održala, po prvi put, u općini Ravno.

Nakon što je predsjednik Društva, g-din Prka, konstatirao da su ispunjeni uvjeti za održavanje sjednice, (kvorum), te pozdravio nove članove Upravnog odbora, riječ je dao domaćinu, g-dinu Andriji Šimunoviću, načelniku općine Ravno.

Načelnik je pozdravio prisutne članove Upravnog odbora i ukratko ih upoznao sa osnovnim podatcima o općini, problemima sa kojima se susreću, planovima za razvoj, te se zahvalio na dugogodišnjoj pomoći pojedinih članova Društva, koju pružaju općini u poslovima vezanim za katastar.

Uslijedilo je usvajanje dnevnog reda i rad po točkama istog, u okviru kojeg se, nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice, raspravljalo o održanoj Godišnjoj skupštini Društva.

Nakon rasprave usvojen je, jednoglasno, zaključak da se uspjela zadržati dostignuta visoka razina Godišnjih skupština, kako u organizaciji tako u aktualnosti i nivou održanih predavanja.

Slijedom obveze, po zaključku Skupštine, imenovana je radna skupine u sastavu: Zdravko Prka, kao koordinator, te Ivan Lesko, Stipica Oreč, Markan Zelić i Zdravka Vidović, kao članovi skupine zadužene da prati proces donošenja Zakona o izmjeri i katastru nekretnina na federalnoj razini. Radna skupina je također zadužena izraditi nacrt županijskog Zakona o katastru do jeseni.

U nastavku se raspravljalo o pripremnim radnjama, vezanim za organizaciju već tradicionalnog studijskog putovanja, gdje je usvojen prijedlog da se, uz posredovanje g-dina Horisbergera iz GTZ-a, organizira radni posjet kantonalnom katastarskom uredu u Bernu i SWISTOPO-u konfederalnom tijelu nadležnom za geodeziju, kartografiju o katastar. Usvojen je i okvirni prijedlog programa putovanja koji bi trebao da bude osnova za ponudu putničkim agencijama.

Nakon sjednice organiziran je zajednički obilazak Vjetrenice, najveće i najpoznatije špilje u Bosni i Hercegovini, zaštićenog spomenika prirode i turističke uzdanice općine Ravno.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar