PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Jučer je u Mostaru održana redovita sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne. Na sastanku se, pored uobičajenih tema vezanih za rad Društva, raspravljalo i o organizaciji II. Kongresa o katastru u Bosni i Hercegovini. S obzirom da bi organizacija II. Kongresa bila nastavak tradicije, koja je započeta 2007. godine, kada je Društvo uspješno organiziralo I. Kongres, Upravni odbor je nakon rasprave donio odluku da se pristupi pripremama. U tom pravcu imenovani su Organizacijski odbor, na čelu s gospodinom Adelkom Krmekom, i Znanstveno-stručni odbor, na čelu s gospodinom Ivanom Leskom. Načelno je, za kraj rujna ove godine, dogovoren termin održavanja. Formalno će pripreme za organizaciju II. Kongresa o katastru započeti početkom veljače kada će biti poslana I. Obavijest.

Po završetku sjednice Upravnog odbora održana je svečanost, kojoj su prisustvovali članovi upravnih tijela Društva, gospodin Željko Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, ravnatelji županijskih uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i drugi gosti. Tom prigodom potpisani su Ugovori o stipendiranju sa dvoje, od ukupno pet, stipendista naše Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike. Sa ostalim korisnicima Ugovori će biti potpisani u narednom razdoblju, jer zbog obveza na studiju danas nisu mogli biti nazočni prigodnoj svečanosti.

Ističemo da je Fondacija službeno s radom počela u rujnu prošle godine i od tada su prikupljena inicijalna sredstva, te proveden prvi natječaj na kojem su dodijeljene dvije stipendije studentima preddiplomskog studija geodezije i geoinformatike i tri stipendije studentima diplomskog studija geodezije i geoinformatike. Mjesečni iznosi stipendija su 200 KM za preddiplomski i 300 KM za diplomski studij.
Početak je to, nadamo se, još jedne uspješne aktivnosti u spektru brojnih aktivnosti kojima se ovo Društvo bavi.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar