PRIOPĆENJE ZA JAVNOST- sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne

Dana 13. listopada. 2011. godine u Međugorju je održana, proširena, sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne. Sjednici su prisustvovali, pored članova Upravnog odbora i članovi Nadzornog odbora Društva, te Organizacijskog i Znanstvenostručnog odbora II. Kongresa.

U prvom dijelu sjednice rezimirani su rezultati i ocjene Kongresa, koji je, kako je to i ranije rečeno, od strane sudionika, ali i samih članova Organizacijskog i Znanstvenostručnog odbora, ocijenjen kao veoma uspješan, te je saslušan detaljan izvještaj o financijskoj bilanci prihoda i rashoda II. Kongresa. Nakon predočenog izvješća i provedene rasprave, a sukladno Zaključku sa Godišnje skupštine Društva, jednoglasno je usvojena Odluka da se najveći dio prihoda uplati na račun Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike.
Naime, kada se počelo razgovarati o organizaciji II. Kongresa jedan od tri glavna razloga (kontinuitet, stanje u geodetskoj djelatnosti) za organiziranje, bila je i mogućnost da će se organizacijom Kongresa, isključivo vlastitim angažmanom članova Društva, uspjeti osigurati sredstva koja bi donirali Fondaciji za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike te tako, barem za izvjesno vrijeme, riješiti problem sve težeg osiguranja sredstava za stipendije.
Pošto je, nakon saslušanog izvješća i rasprave, konstatirano da su ostvareni svi ciljevi Kongresa jednoglasno je usvojena odluka kojom se odobrava uplata sredstava Fondaciji u visini potrebnoj za osiguranje isplate stipendija, tijekom cijele akademske 2011./2012. godine, za 5 studenata.
Predsjednik Znanstvenostručnog odbora prisutne je izvijestio da je dio recenzenata stručnih članaka, (gospoda: Milan Rezo, Miodrag Roić i Ivan Lesko), odlučio se odreći naknade za recenzije, u visini od 1 000,00 KM, u korist Fondacije, što je primljeno sa zadovoljstvom i usvajanjem pripadajuće Odluke.
Nadamo se da će ova gesta potaći i druge da donacijom sredstava pomognu školovanju mladih, a time i indirektnom ulaganju u bolju budućnost društva.
U nastavku sjednice razgovaralo se o pojedinostima radnog posjeta Upravi za nekretnine Crne Gore u Podgorici, te ostalim tekućim pitanjima.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar