PRIOPĆENJE ZA JAVNOST o održanoj sjednici Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne

Dana 27. 02. 2012. u Mostaru je održana redovita sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne. Sjednica je bila, između ostalog, posvećena prvim pripremnim radnjama za dvije velike aktivnosti: novom izdanju glasila društva „Godišnjak 2011.“ i redovitoj Godišnjoj skupštini društva.

Vezano za Godišnjak, imenovano je Uredništvo kojeg je zadaća da na svojoj prvoj sjednici razmatra, i usvoji, plan aktivnosti koji uključuje okvirni sadržaj novog izdanja i osiguranje sredstava za tiskanje. Članstvo, ali i svi drugi potencijalni autori članaka, pozivaju se, i ovim putem, da svojim prilozima sudjeluju u stvaranju Godišnjaka kako bi ovogodišnji broj bio još bolji i raznovrsniji.

U dijelu sjednice koji se odnosio na pripremne radnje vezane za Godišnju skupštinu, nakon rasprave, zaključeno je da se Skupština održi od 15.-17. lipnja 2012. i u tom smjeru da se zatraže ponude od onih ponuđača koje bi mogli najbolje ispuniti naše zahtjeve, prvenstveno po pristupačnim cijenama, ali i mogućnošću zadovoljenja dobrih uvjeta za stručna predavanja i sportske aktivnosti cca 100 sudionika Skupštine.

Osim gore spomenutog, raspravljalo se i o daljnjim aktivnostima vezanim za problematiku upošljavanja diplomiranih geodetskih inženjera-stipendista Fondacije, ali i drugih koji i pored izražene potrebe za stručnim geodetskim kadrom nailaze na probleme prigodom traženja mogućnosti uposlenja.

Zbog velikog broja aktivnosti u narednom periodu zaključeno je da se naredna sjednica održi najdalje za tri tjedna.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar