ODRŽANA 9. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

IX. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne održana je 05. listopada 2022. godine u prostorijama Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegbosanske županije u Livnu.

Sjednici su nazočili svi članovi UO, te Sara Konta, Jozo Semren i Mario Ćavar zaposlenici Gradske uprave Livna.

Kolegica i kolege iz Livna nazočili su sastanku iz razloga dogovaranja aktivnosti vezanih za organizaciju edukacije o izlaganju podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta na javni uvid. Dogovorene su sve pripremne aktivnosti, definiran sadržaj edukacije, određen termin i lokacija (02. 12. u Livnu) i podjela obveza u pripremi i provedbi edukacije.

Započete su aktivnosti na organizaciji 5. Kongresa o katastru u BiH, koji bi se trebao održati u Neumu 27.-29. 09. 2023. godine. Načelno je prihvaćena ponuda Grand hotela Neum za organizaciju Kongresa u tom terminu. Prezentirane su i sve obveze koje čekaju UO u organizaciji Kongresa. Na slijedećoj sjednici bit će imenovani odbori Kongresa, čime će i formalno započeti pripreme za Kongres.

Pod tekućim pitanjima predsjednik je upoznao članove UO o sudjelovanje na FIG Kongresu. Razgovaralo se i o mogućnosti organizacije studijskog putovanja u ožujku 2023. u Albaniju kao zamjeni za otkazano putovanje u Austriju. U ime Geodetskog društva Herceg-Bosne na predstojećem Simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije u organizaciji HKOIGA u Opatiji sudjelovat će Danijel Barbarić i Josip Petrović.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar