ODRŽANA 20. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

XX. sjednica Upravnog odbora održana je 18. listopada 2023. godine u Mostaru u prostorijama Uprave za geodetske poslove i imovinsko-pravne poslove Hercegovačko-neretvanske županije. Sjednici su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora, kao i predsjednik Organizacijskog odbora V. Kongresa o katastru i predsjednik Skupštine Društva Adelko Krmek.

Predsjednik Društva je podnio izvješće o održanom V. Kongresu o katastru u BiH. Komentari sudionika već za vrijeme trajanja Kongresa bili su jako pozitivni. Stručni sadržaji su prezentirani na visokoj razini. Kongres je medijski popraćen odlično (preko 50 objava na Web-u) Nakon rasprave zaključeno je da je Kongres vrlo dobro pripremljen i realiziran na visokoj razini.

Preko 300 prijavljenih sudionika pokazuje koliko je Kongres bio ozbiljno promoviran kao događaj koji je od značajnog interesa za društvo i struku. Pregled prihoda i rashoda, koji je okvirno napravljen, pokazuje da su prihodi u značajnoj mjeri nadmašili rashode, te je zaključak je da je V. kongres ispunio očekivanja na tom planu.

Razgovaralo se i o planu rada do skupštine 2024. godine. Zaključeno je da se težište rada usmjeri na izradu Godišnjaka koji se izrađuje za dvije godine 2022. i 2023.

Pored ostalog odlučeno je kako će se Božićni domjenak društva organizirati dana 08.12.2023. godine u restoranu Bago u Ljubuškom, dok će se prije domjenka održati i naredna sjednica UO Društva.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar