GODIŠNJA SKUPŠTINA GEODETSKOG DRUŠTVA HERCEG BOSNE - Lipanj 2009.

Kupres 2009._1Redovita Godišnja skupština Geodetskog društva Herceg Bosne, sa pratećim aktivnostima, održana je 19. - 21. lipnja 2009. godine u hotelu Adria-Ski Kupres. Za razliku od prethodnih godina, kada se Skupština sastojala od radnog dijela i predavanja na aktualne teme, ove godine uključili smo, po prvi puta, i sportska natjecanja. Razlog tomu bila je želja da se pridružimo opće prihvaćenom trendu, koji propagira bavljenje sportom radi poboljšanja zdravlja i radne sposobnosti uposlenika, te produžimo druženje u opuštenijem okruženju.

 

Skupštini je nazočilo osamdesetak članova Društva i naših gostiju među kojima su bila gospoda: Ivan Landek, (Državna geodetska uprave R Hrvatske), Miodrag Roić, (Geodetski fakultet Zagreb), Emil Bljajić, (Udruga geodeta Splitsko-dalmatinske županije), Eldin Đonlagić, (Društvo građana geodetske struke Sarajevskog kantona) i Jakup Kopić, (Društvo građana geodetske struke „Geodet“ Tuzla).

U radnom dijelu Skupštine usvojena su izvješća o radu i financijskom poslovanju, za prethodnu 2008. godinu, te usvojeni Program rada za naredni period i Proračun Društva za 2009. godinu.

Nakon radnog dijela g-din Adelko Krmek, kao glavni urednik, i g-din Ivan Landek, kao prezentator, predstavili su novi broj glasila Društva „Godišnjak 2008.“ čime je okončan prvi dan Skupštine.

Drugog dana, u prijepodnevnim satima, održana su predavanja:

Aktualni geodetski projekti u F BiH, predavač Željko Obradović,
Reforme katastra u regiji, predavač Miodraga Roića i,
Uloga katastra u uspostavi nove zemljišne knjige, uvodničara Vesne Latinović, i Stipica Oreča,
nakon kojeg je slijedila

Rasprava, pitanja i zaključci (po uvodnom predavanju).
Saslušana predavanja polučila su burnu raspravu, sa puno postavljenih pitanja predavačima i usvajanjem zaključaka o ulozi katastra u uspostavi zemljišne knjige, te još jednom pokazala koliko su korisna za edukaciju članstva.

Nakon stanke za ručak slijedila su sportska natjecanja, u pikadu, stolnom tenisu, bočanju, malom nogometu i potezanju konopa, gdje su, unatoč veoma hladnom vremenu, brojni natjecatelji pokazali izrazitu borbenost i želju da budu pobjednici na prvim sportskim natjecanjima članova Geodetskog društva Herceg Bosne.

  • Pregledi: 680
  • Pregledi: 646
  • Pregledi: 753
  • Pregledi: 586

Svečana večera, na kojoj su podijeljeni i pehari pobjednicima u pojedinim sportskim disciplinama, protekla je u veoma prijatnoj atmosferi i bila je lijep završetak, po općoj ocjeni, najuspješnije Skupštine do sada.


Više o Skupštini i pratećim aktivnosti moći čete pročitati u novom broju Godišnjaka.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar