Priopćenje o održanoj Godišnjoj Izbornoj skupštini Društva

Vlašić 2016.__10Geodetsko društvo Herceg-Bosne na Vlašiću je 10. - 12. lipnja 2016. godine održalo Godišnju, izbornu, skupštinu. Uz članove Društva u radu Skupštine sudjelovali su i cijenjeni gosti iz R Hrvatske, te predstavnici udruga geodeta iz Federacije BiH i Republike Srpske.
U radnom dijelu podnesena su i usvojena: izvješća o radu i financijskom poslovanju u proteklom periodu , te Program rada za narednu godinu. Također je usvojeno i Izvješće o radu Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike. U Izvješću o radu naglasak je bio na III. Kongresu o katastru u BiH, koji je u prosincu 2015. održan u Mostaru. Kongres je po riječima predsjednika Društva gospodina Adelka Krmeka organiziran na zavidnoj razini, što je potvrđeno kroz cijeli niz čestitki i pohvala od sudionika Kongresa koje su po njegovom završetku stigle na adresu Društva.

 

Kongres je bio lijepa prilika da se obilježi dvadeset godina uspješnog rada Društva, te da se odaju priznanja najzaslužnijima za taj uspješan rad. U zaključnom obraćanu predsjednik Krmek je istakao da je tijekom proteklog četverogodišnjeg mandata Društvo nastavilo pozitivan trend rasta i razvitka, zahvalio članstvu na potpori i suradnju, te izradio nadu u uspješan rad Društva u budućnosti. Rad Fondacije za stipendiranje studenata karakterizira završetak stipendiranja prve grupe od deset stipendista, od kojih je šestoro završilo studij, a četvoro završava studij ove godine. Radni dio Skupštine završen je izborom novog Upravnog odbora u sastavu: Jakov Maganić, Zdravko Prka, Ivan Lesko, Svijetlana Šego i Mladen Mitrović, Suda časti u sastavu: Smilja Konjevod, Darko Raspudić i Dinko Voloder-Zelić i Nadzornog odbora Dijana el Mazahreh, Dragan Proleta i Marija Kovačević. Za novog predsjednika Društva izabran je gospodin Ivan Lesko, a za novog predsjednika Skupštine gospodin Adelko Krmek.

Drugi dan skupštine obilježili su kao i uvijek do sada edukativni, sportski i zabavni sadržaji.

U edukativnom dijelu sudionicima su prezentirane aktivnosti koje trenutno provodi Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Aktivnosti je prezentirao gospodin Željko Obradović njen ravnatelj. On je posebno istakao projekt „Registracija nekretnina“, te projekt "Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini" – CILAP. Sadržaj, zadaci i ciljevi ovog projekta su predstavljeni u posebnoj prezentaciji. Zaključno je predstavljen nacrt Pravilnika o izlaganju na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta.

U popodnevnim i večernjim satima članovi Društva i njihovi gosti su se družili uz sportska nadmetanja, koja zbog vremenskih okolnosti nisu održana u planiranom opsegu i svečanu večeru s plesom i tombolom. Bila je to dodatna prilika za razmjenu stručnih i životnih iskustava, dobru zabavu i odmor od svakodnevne radne rutine.

Cijelu fotogaleriju možete pogledati ovdje>>>

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar