GODIŠNJA SKUPŠTINA DRUŠTVA GEODETSKIH INŽENJERA I GEOMETARA REPUBLIKE SRPSKE - DGIGRS

U terminu od 23. do 25. rujna 2016. godine održana je Godišnja skupština Društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske (DGIGRS) u hotelu "Monument" - Nacionalni park "Kozara".

Budući kako je naše Društvo dobilo poziv za sudjelovanje, na sjednici Upravnog odbora u Lepenici odlučeno je kako ćemo se odazvati pozivu. Skupštini su prisustvovali Marija Kovačević iz Tomislavgrada i Jakov Maganić iz Livna.

U uvodnom dijelu održani su pozdravni govori predsjedništva te gostiju. Skupu se ispred Geodetskog društva Herceg-Bosne obratio dopredsjednik društva Jakov Maganić, pozdravio skup, izrazio zahvalnost na pozivu i mogućnosti sudjelovanja te istakao glavne aktivnosti našega Društva. Posebno je istaknut nastavak dobre suradnje između Društava.

Podnijeta su i usvojena izvješća o radu Društva te izabrani novi Upravni i Nadzorni odbor te Sud časti, a novi/stari predsjednik ostao g. Duško Nikić iz Doboja. U drugoj sesiji održana su stručna predavanja: Aktivnosti CILAP projekta i Uspostava digitalnog arhiva. Noć je provedena uz svečanu večeru, glazbu i ples.

Aktivnosti DGIGRS su u mnogočemu slične našima, a ciljevi promicanje i unapređenje geodetske struke. DGIGRS broji oko 230 članova, od kojih je oko 130 prisustvovalo na Skupštini, te ih otprilike toliko redovno plaća članarinu i sudjeluje u aktivnostima. U protekloj godini obnovili su bolje odnose s Republičkom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove te uspjeli postići dogovor oko naplate članarine na mjesečnoj bazi od 5 KM obustavnom na plaću zaposlenih u Upravi. Budući kako se u RS-u službe za katastar nalaze u sastavu Republičke uprave, veliki broj članova Društva zaposlen u Upravi, osigurana su sigurna financijska primanja potrebna za rad Društva.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam prisustvovao ovom skupu, upoznao kolege koji rade i žive diljem RS-a, preuzeo kontakte, te se nadam dobroj suradnji i u budućnosti.

Svi koji žele saznati više o DGIGRS mogu posjetiti web stranicu: http://dgigrs.org/v2/

Jakov Maganić

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar