ODRŽANA III. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

III. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne održana je 26. 10. 2016. s početkom u 11 h u Livnu. Sjednici su prisustvovali svi članovi UO-a osim Mladena Mitrovića koji je svoj izostanak opravdao bolešću.

Jednoglasno je usvojen dnevni red te Zapisnik s II. sjednice UO-a i Izvješće o održanom studijskom putovanju „Bolzano, listopad 2016.“. Putovanje je proteklo u najboljem redu, a UO se obvezao za sljedeće putovanje definirati standard autobusa budući kako je na isti bilo primjedbi od strane sudionika putovanja.
Treća točka dnevnog reda bila je organizacija dvobroja Godišnjaka 2015.-2016. Određeno je kako će glavni urednik biti Jakov Maganić te je određeno Uredništvo. Također, dan je prijedlog okvirnog sadržaja Godišnjaka, podijeljena su zaduženja po rubrikama u Godišnjaku te dane obaveze koje je potrebno ispuniti do sljedeće sjednice UO-a.

Pod tekućim pitanjima razmatralo se o radu Fondacije i aktivnim Natječajima za financijska sredstva. Razgovaralo se o studentima koji su završili fakultet te mogućnostima povrata stipendije.

Prije i poslije sjednice održani su radni sastanci Vladi Hercegbosanske županije. Predsjednik GDHB Ivan Lesko i član UO-a GDHB Zdravko Prka u društvu direktora Federalne geodetske uprave Željka Obradovića posjetili su Hercegbosansku županiju i održali radni sastanak s predsjednikom Vlade HBŽ-e g. Draškom Dalićem i ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade HBŽ g. Ivicom Brešićem. Tijekom sastanka razmijenjene su informacije, predstavljeni su realizirani projekti koji su od značaja za sferu zemljišne administracije kao i druge aktivnosti GDHB. Imajući u vidu složenost svih aktivnosti u realizaciji projekta sugerirano je jačanje kapaciteta u županjskoj Upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove. U Vladi Hercegbosanske županije prema riječima predsjednika Dalića postoji razumijevanje i prepoznata je potreba što boljeg funkcioniranja županijske Uprave.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar