ODRŽANA V. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

V. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne, održana je u Bugojnu 09.02.2017.g. s početkom u 11 sati. Sjednici su prisustvovali svi članovi UO-a.
U prvoj točki dnevnog reda uz male ispravke, jednoglasno je usvojen Zapisnik IV. sjednice UO održane 30.11.2016.g. u Mostaru. Dorađeni su podatci o Društvu na Web stranici FIG-a i odlučeno je da imenovanja po komisijama FIG-a ostanu ista.

U drugoj točki dnevnog reda jednoglasno je usvojen prijedlog da hotel „Adria ski“ Kupres bude domaćin ovogodišnje Skupštine GDHB, a koja će se održati od 16. do 18. lipnja. Program održavanja stručnog i slobodnog dijela Skupštine će se po mišljenju članova UO odvijat ustaljenom redoslijedu. Predložena su tri stručna predavanja na teme koje su trenutno zanimljive s aspekta struke. Raspravljalo se o eventualnom proširenju kruga pozvanih na skupštinu, kao i o načinima da se u rad Društva uključe trenutno neaktivne kolege.

U trećoj točki zaključeno je da pripreme za Godišnjak 2015-2016 teku po planu, te da su sva zaduženja dodijeljena.


U četvrtoj točki dnevnog reda razmatran je status Zakona o izmjeri i registraciji nekretnina. Zaključeno je da su uvjeti za donošenje Zakona trenutno vrlo komplicirani, te da je potrebno pratiti stanje kako bi se Društvo uključilo u slučaju potrebe. Stanje u HBŽ po pitanju zaposlenja mladih kolegica i kolega nije se značajno promijenilo. Zaključeno je da će se i dalje pratiti stanje, a ako ne bude promjena pokušati ponovno kontaktirati nadležne u županijskoj Vladi.

 

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar