GDHB NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI FIG-a

U Helsinkiju (Finska) je 29. svibnja 2017. godine, u okviru „FIG Working Week 2017“ održana redovita godišnja skupština FIG-a (International Federation of Surveyors). Ovogodišnja skupština kao i sve ostale aktivnosti odvijale su se pod naslovom „Surveying the world of tomorrow-digitalisation to augmented reality“.

Skupštinu je otvorila predsjednica FIG-a Chryssy Potsiou i zaželila dobrodošlicu svim sudionicima sa svih kontinenata. Nakon utvrđivanja dnevnog reda podnijeto je izviješće o radu za prošlu godinu. U izviješću je istaknuta važnost povećanja vrijednosti geopodataka, ali i daljnja težnja pojeftinjenju i potupnom otvaranju podataka(open data). U prošloj godini se posebno isticala suradnja sa relevantnim međunarodnim organizacijama sličnih interesa (UNGGIM, FAO, WB, UNECE WPLA, CLGE...). Na poseban način istaknuta je suradnja sa Svjetskom bankom i različitim agencijama koje djeluju pod okriljem Ujedinjenih naroda.

 

Izviješće o radu u prošloj godini podnijele su i povjerenstva koja su svoje aktivnosti realizirali većinom organiziranjem raznih radnih sastanaka kako na nacionalnoj tako i regionalnoj razini.

Na skupštini su usvojeni i svi potrebiti financijski dokumenti i izviješća kao i određene izmijene statuta FIG-a.

Ovogodišnjoj skupštini u ime Društva, koje je aktivni član ove ugledne svjetske asocijacije, nazočio je Željko Obradović direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove koji je nazočio i svim ostalim aktivnostima ovogodišnjih susreta u okviru „FIG Working Weeka“.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar