IX. sjednica Upravnog odbora GDHB

X. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne održana je u Tomislavgradu dana 28.11.2017.g. s početkom u 12.00h.
Kao domaćin ove Sjednice Marija Kovačević je, u ime općine Tomislavgrad, uputila riječi dobrodošlice članovima UO i zahvalu što su odabrali Tomislavgrad za domaćina.
Sjednici su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora Društva.
U prvoj točki dnevnog reda jednoglasno je usvojen Zapisnik sa prethodne VIII. sjednice.
U drugoj točki dnevnog reda razmatralo se izvješće s ovogodišnjeg studijskog putovanja u Krakow. Zaključeno je da je ovogodišnje Studijsko putovanje u Poljsku (Krakow) prošlo jako dobro u pogledu organizacije, dočeka, te svih pratećih službenih i slobodnih aktivnosti. Srdačnim gostoprimstvom, te prezentacijama stručnog dijela, domaćini su pokazali koliko su bili oduševljeni posjetom našeg Društva. Posjeta je popraćena u elektronskim i tiskanim medijima. Predsjednik Društva uputio je pismo zahvale domaćinima. Kratko se razgovaralo i o slijedećem studijskom putovanju.

Jakov Maganić u trećoj točki dnevnog reda podsjetio je članove UO na ovogodišnji dvobroj Godišnjaka. Zadržano je postojeće Uredništvo. Kako bi slijedeći broj bio spreman na vrijeme za tisak zaključeno je da je potrebno odmah po Novoj godini početi prikupljati materijal. U tom smislu kolega Maganić se obvezao za slijedeću sjednicu pripremiti prijedlog sadržaja.
Pod tekućim pitanjima dogovorena je organizacija Božićnog domjenka. Konstatirano je da je evidencija članstva obavljena sukladno Statutu i objavljena na web stranici. Razgovaralo se i o stanju u HBŽ, gdje je napravljen pozitivan korak u zapošljavanju mladih kolega, ali se stanje oko Uprave za geodetske poslove nije značajno promijenilo. Zaključno su članovi UO informirani o sudjelovanju delegacije Društva na simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije u Opatiji.
Slijedeća Sjednica UO održat će početkom 2018. godine, a članovi će biti naknadno obaviješteni.
Po okončanju sjednice održana je sjednica UO Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike, na kojoj je temeljem postojećeg financijskog stanja donesena odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu stipendija za akademsku 2017./2018. godinu. Natječaj će se raspisati za tri stipendije na diplomskom studiju.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar