XI. sjednica Upravnog odbora GDHB

XI. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne, održana  je dana 05. travnja 2018. godine u Mostaru, s početkom u 12 sati. Sjednici su prisustvovali svi članovi UO i predsjednik Skupštine Adelko Krmek.

U prvoj točki dnevnog reda jednoglasno je usvojen Zapisnik s prethodne X. sjednice.

Druga točka reda odnosila se na pripreme za Godišnju skupštinu GD HB koja će se održati od 08.06. do 10.06.2018. godine u „Adria Ski“ hotelu Kupres. Prihvaćena je ponuda Hotela Adria Ski za uvjete boravka sudionika, koja je identična prošlogodišnjoj. Prijava sudionika  bit će moguća do 03.06.2018 godine.

Raspored događanja je isti kao i na prošlogodišnjoj Skupštini. Dogovorena su zaduženja i to: Svijetlana Šego i Ljerka Drmać doček i prijava gostiju i sudionika Skupštine, Jakov Maganić sve vezano za Godišnjak 2017, a Zdravko Prka i Mladen Mitrović pripreme za sportske aktivnosti. Predloženo je da se umjesto nogometa od ove godine održi turnir u kartaškoj igri Beli (Belotu) što je i usvojeno.  Natjecanje u boćanju, pikadu i stolnom tenisu će se održati po uobičajenim propozicijama. Svečana večera planirana je u subotu u 20 i 30 h. Usvojen je prijedlog da se zainteresiranim izlagačima na skupštini ustupi prostor za izlaganje geodetskih instrumenata, uz određenu naknadu za njihovo izlaganje.

Radni sadržaj Skupštine osmišljen je kao prezentacija najzanimljivijih aktualnosti u F BiH a to bi bili:

  • *Registracija nekretnina,
  • *Adresni registar,
  • *Registar cijena,
  • *IPP,
  • *Kartografija,
  • *Uspostava katastra nekretnina,
  • *Geoid
  • *Digitalni arhiv.

U organizacionom dijelu dogovoreno je da se pozivi svim sudionicima i gostima pošalju do 25.04.2018. godine elektronskom poštom, te da se poziv objavi na službenoj stranici GD HB.

Nadalje, raspravljalo se i o  eventualnoj promjeni lokacije održavanja naredne Skupštine GD HB. Jedan od prijedloga je Neum što je jednoglasno prihvaćeno, pa će se promjena lokacije održavanja predložiti članstvu na Skupštini.  

U trećoj točki dnevnog reda bilo je govora o izradi Godišnjaka za 2017.g. Dogovorena su sva zaduženja, a tekstove i priloge za tisak dostaviti najkasnije do 01. svibnja 2018. godine, da bi Godišnjak bio na vrijeme završen.

Pod tekućim pitanjima donesena je  odluku o produženju suradnje s gospođom Ljerkom Drmać,    na poslovima vođenja računovodstveno knjigovodstvenih poslova i pripreme podataka za izradu Završnog računa Društva za 2018.godinu.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar