XIX. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

Dana 08. svibnja 2019.g. održana je XIX. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne s početkom u 13 sati u Tomislavgradu. Sjednici su nazočili članovi UO Ivan Lesko, Jakov Maganić, Zdravko Prka, Svijetlana Šego i predsjednik Skupštine Društva Adelko Krmek.

Maden Mitrović opravdano nije bio nazočan na Sjednici.

 

U prvoj točki dnevnog reda zapisnik s XVIII. Sjednice je nakon potrebnih dorada jednoglasno usvojen.

Druga točka dnevnog reda odnosila se na aktivnosti vezane za organizaciju Godišnje skupštine društva u Kupresu. Definirane je program događanja i pratećih aktivnosti. Podijeljen su zaduženja vezana za organizaciju Skupštine.

Pripreme za predstojeći 4. Kongres o katastru bila je tema treće točke dnevnog reda. Znanstveno-stručni odbor zaprimio je 25 sažetaka, koje će u narednim danima razmotriti, te do 15.05. donijeti odluku o njihovom prihvaćanju. Ostale aktivnosti na pripremi idu planiranim tijekom.

Četvrta točka dnevnog reda odnosila se na izradu Godišnjaka 2018. Jakov Maganić, u svojstvu glavnog urednika informirao je članove UO da je dio radova već dostavljen, a preostali dio će biti pripremljen do sredine svibnja, tako da nebi trebalo biti problema pri izdavanju.

U petoj točki dnevnog reda razgovaralo se o pripremama za otvaranje preddiplomskom studiju geodezije i geoinformatike na Sveučilištu u Mostaru. Prisutni su upoznati o sastanku koji je u Zagrebu održan s profesorima Rezom i Bašićem, sastanku ravnatelja FGU Obradovića s dekanicom Građevinskog fakulteta profesoricom Prskalo i o sastanku predsjednika Društva s prorektorom Sveučilišta u Mostaru profesorom Čolakom. Glavni rezultat svih tih razgovora je odustajanje od programa koji je pripremljen u suradnji s Sveučilištem Sjever, te okretanje prema programu Geodetskog fakulteta u Zagrebu, odnosno studija Geodezije u Splitu.

Temeljem poziva na Dane hrvatskih geodeta od strane predsjednika Hrvatskog geodetskog društva doc. dr. sc. Rinalda Paara koji će se održati od 9. do 12. svibnja u Segetu Donjem Trogira, odlučeno je da na istom sudjeluju predsjednik Društva i kolega Mitrović.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar