Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio izaslanstvo GDHB i FGU

Predsjednik FBiH Marinko Čavara, u svojstvu pokrovitelja IV. Kongresa o Katastru u Bosni i Hercegovini primio je izaslanstvo GDHB i FGU u sastavu: Ivan Lesko predsjednik Društva, Adelko Krmek predsjednik Skupštine društva i Željka Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove.

Predsjednik Društva Ivan Lesko upoznao je Predsjednika Federacije BiH s radom i postignutim rezultatima Društva od osnivanja davne 1994. godine do danas. Posebno je istakao činjenicu da je Društvo član Svjetske udruge geodeta od 2011. godine, te održavanje tri Kongresa o katastru u BiH 2007., 2011. i 2015. godine.

Članovi Izaslanstva upoznali su gospodina Čavaru s tijekom priprema za IV. Kongres o katastru, sadržajima koji će biti prezentirani, te o velikom interesu za sudjelovanje, tako da se očekuje oko 300 sudionika iz BiH, zemalja regije i Europe.

Predsjednik Čavara je posebno upoznat s glavnom temom Kongresa, četiri temeljna registra: registar osoba, adresni registar, katastar nekretnina i zemljišna knjiga na kojima počiva administrativni sustav svake uređene države. Na Kongresu će se posebno govoriti o njihovom povezivanju, čime Društvo kroz želi dati dodatni impuls digitalizaciji i modernizaciji registara u BiH.

Na sastanku je bilo riječi i o značajnim projektima u sektoru zemljišne administracije, te je istaknuta potreba donošenja kvalitetnih zakonskih rješenja koja će pridonijeti uspostavi efikasnog i modernog sustava zemljišne administracije u Federaciji

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar