ODRŽANA 23. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

XXIII. sjednica Upravnog odbora održana je 01.10.2019. godine u uredu Geodetske uprave HNŽ-a u Mostaru s početkom u 11 i 30 sati. Sjednici su prisustvovali svi članovi Upravnog odbora, Adelko Krmek u svojstvu predsjedavajućeg Organizacijskog odbora IV. Kongresa o katastru u Neumu i
Ljerka Drmać u svojstvu članice Organizacijskog odbora.

 

U prvoj točki dnevnog reda jednoglasno je usvojen zapisnik s prethodne XXII sjednice s izmjenama.

Druga točka dnevnog reda odnosila se na pripremne radnje za IV. Kongres o katastru u Neumu koje se odvijaju se po dogovorenom planu. Pristigli su svi prijavljeni stručni radovi, tako da se može pristupiti pripremama za prezentiranje. Analiziran je popis do sada izvršenih uplata po temelju sponzorstva. Odziv je relativno dobar, s tim da je potrebno nastaviti s lobiranjem sukladno ranije dogovorenom rasporedu. U nastavku su dogovorene i aktivnosti vezane za medijsko oglašavanje, tehničke poslove (prevođenje i ozvučenje sale, prijem sudionika, tombola, itd. ) i zaduženja u vezi s tim. Razmotreni su prijedlozi izgleda Kongresnih materijala. Uglavnom su zadržana dosadašnja rješenja. Dogovoreno je da se neće tiskati zbornik sažetaka (hrvatski i engleski), te da se umjesto CD Zbornika radova zbornik distribuira na USB stiku ili kartici s logom Kongresa.

Odlučeno je da na poziv Društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske na njihovoj skupštini koja će se održati na Jahorini od 04. – 06.10.2019. g. u ime Društva sudjeluje kolega Jakov Maganić.

U nemogućnosti da predsjednik Društva, zbog obveza oko organizacije Kongresa, sudjeluje na 12. Simpoziju ovlaštenih inženjera geodezije „ETIKA U STRUCI“ od 18. – 20. listopada 2019. godine odlučeno je da na skupu Društvo predstavlja kolega Zdravko Prka.

 

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar