ODRŽANA 27. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

XXVII Sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne održana je 28. veljače 2020. g. (petak) u uredu Geodetske uprave HNŽ u Mostaru. Prisutni su bili svi članovi UO. Sjednici su prisustvovale i kolege Željko Obradović i Stipica Oreč. Adelko Krmek nije bio prisutan iz opravdanih razloga. 

U prvoj točki razgovaralo se o zapisniku s XXVI. sjednice i isti je nakon tehničkih korekcija jednoglasno usvojen.

Druga točka dnevno reda započela je s informacijom o dosadašnjim aktivnostima vezano za obilježavanje 25. godina rada društva. Izrada zamolbe za potporu izdavanja Monografije povjerena je Mladenu Mitroviću. Razgovaralo se i o prijedlozima za dodjelu priznanja društva. 

Treća točka dnevnog reda odnosila se na aktivnosti izrade Monografije. Prema dospjelim tekstovima utvrđena je nedosljednost u stilovima i pisanju, uslijed čega se mora obratiti pozornost i doraditi do sada pripremljene tekstove.  Krajnji rok predaje kompletnog materijala je 15. travnja 2020.g. 

Pod tekućim pitanjima predsjednik Društva je obavijestio članove UO da je sudjelovao na osnivačkoj skupštini Inženjerske komore (IK) Federacije BiH. Kolega Maganić, koji je izabran u Odbor IK je nazočne upoznao sa rezultatima prve sjednice odbora IK. Zaključeno je da treba nastaviti pratiti aktivnosti IK te aktivno sudjelovati. Na koncu je  dogovoreno da se prijem Društva u punopravno članstvo CLGE-a odgodi za Skupštini CLGE-a koja će se održati u Ateni u rujnu ove godine. Odlučeno je da se pošalje prijava na raspisani javni natječaj Središnjeg Ureda za Hrvate izvan RH za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Mjesto održavanja slijedeće sjednice bit će naknadno dogovoreno.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar