ODRŽANA 28. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

XXVIII. sjednica Upravnog odbora održana je 22. svibnja 2020. godine u uredu Geodetske uprave HNŽ u Mostaru. Sjednici su nazočili članovi UO, izuzev Mladena Mitrovića, koji je bio opravdano odsutan, Željko Obradović, Stipica Oreč i Adelko Krmek kao raniji predsjednici i Tomislav Tadić, svi u svrhu priprema za obilježavanje 25 godina rada Društva.

Kako je najavljena svečanost obilježavanja 25. obljetnice osnivanja Društva, planirana za 26. 06. 2020. godine otkazana zbog pandemije Korona virusa, na sastanku se razgovaralo o novom terminu i pripremama za ovu značajnu obljetnicu. Poslije obavljene rasprave zaključeno je da se svečanost organizira 02. ili 23. listopada u Mostaru, na način kako je to bilo prvobitno planirano. Definitivna odluka o terminu će sukladno epidemiološkim prilikama i razini priprema za svečanost biti donesena na sljedećoj sjednici UO.

U nastavku se razgovaralo o pripremi Monografije. Pregledan je dio dostavljenih materijala i nekoliko primjeraka različitih Monografija, te su dogovorena zaduženja i rokovi vezani za pripremu Monografije. Poslane su Zamolbe predsjednicima FIG-a i CLGE-a, za dostavu prigodnih pisama povodom obilježavanja 25. godina rada Društva.

Upravni odbor je donio odluku da se kolegi Tomislavu Crnogorcu s računa Društva uplati 1000 KM kao pomoć u prilici teške bolesti, te je dogovoreno da se uputi poziv članstvu da sukladno svojim mogućnostima i ono pomogne bolesnom kolegi.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar