ODRŽANA 29. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

XXIX. sjednica Upravnog odbora održana je 06. srpnja 2020. godine u uredu Geodetske uprave HNŽ u Mostaru. Sjednici su nazočili svi članovi UO izuzev Mladena Mitrovića koji je bio odsutan iz opravdanih razloga, te Adelko Krmek i Tomislav Tadić u svrhu priprema za obilježavanje 25 godina rada Društva. Gospoda Željko Obradović i Stipica Oreč već ranije su najavili svoje odsustvo.

Pripreme za obilježavanje 25. godišnjice osnivanja Društva idu svojim tijekom. Privremeno je određen datum održavanja svečanosti, a to je 02. listopada 2020 g. u galeriji Kraljice Katarine u HD Herceg Stjepan Kosača, s tim da će se na slijedećoj sjednici potvrditi ovaj termin ovisno o razini pripreme materijala za izradu monografije i epidemiološkoj situaciji.

U nastavku se razgovaralo o pripremi Monografije. Konstatirano je da su faktički završena poglavlja o godišnjim skupštinama i Godišnjacima. Dogovoren je plan završetka pripreme materijala za ostala poglavlja. Također su nakon pregleda oglednih uzoraka prijeloma definirani tehnički detalji izgleda monografije (format, font, izgled stranice i sl.)

Članovi UO upoznati su s rezultatima prikupljanja potpore kolegi Tomislavu Crnogorcu, te o posjeti izaslanstva Društva njegovom obiteljskom domu i uplati svih prikupljenih sredstava i donacije Društva na njegov račun. Konstatirano je da je akcija u potpunosti uspjela i da je članstvo pokazalo primjernu razini solidarnosti.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar