ODRŽANA 30. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

XXX. sjednica Upravnog odbora održana je 10. kolovoza 2020. godine u uredu Geodetske uprave HNŽ u Mostaru. Sjednici su nazočili svi članovi UO te Stipica Oreč, Adelko Krmek i Tomislav Tadić u svrhu priprema za obilježavanje 25 godina rada Društva. Gospodin Željko Obradović ranije se ispričao zbog nemogućnosti dolaska.

Pripreme za obilježavanje 25. godišnjice osnivanja Društva opterećene su epidemiološkom situacijom. Ranije određeni datum održavanja svečanosti 02. listopada 2020 g. je pod znakom pitanja. S obzirom na povećanje broja zaraženih dalje će se pratiti epidemiološka situacija od koje će zavisiti samo održavanje svečanosti. Pod postojećim okolnostima faktički je ograničen dolazak gostiju iz inozemstva. Bez njihove nazočnosti svečanost bi bila značajno osiromašena. Zaključeno je da će se konačna odluka donijeti telefonskim putem. Članstvo i drugi zaintersirani na vrijeme će biti obavješteni o donesenoj odluci.

Pripreme za izradu Monografije realizirane su sukladno dogovoru s prošlog sastanka. Završena su poglavlja monografije koja se odnose na: Godišnje skupštine i Godišnjake uključujući i korekturu. Poglavlja o Kongresima, Studijskim putovanjima i Stipendiranju studenata su faktički složena ostaju minimalne dorade temeljem razgovora na sastanku i korektura. Dogovorena su zaduženja i rokovi dostave nedostajućih materijala. Nakon dostave ovih materijala pristupit će se uređivanju i lekturi. Očekuje se da će materijal biti kompletiran do sredine rujna.

Raspravljalo se o uzrocima nejavljanja studenata na natječaj Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike. Poslije rasprave zaključeno je da se napravi anketa među studentima, koja bi sadržavala desetak pitanja i pomoću koje bi se došlo do potrebnih informacija. Za izradu upitnika su zaduženi Tomislav Tadić i Jakov Maganić, a upitnik bi trebao biti završen do slijedeće sjednice.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar