ODRŽANA 33. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

33 uo gdhb

33. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne održana je 05. ožujka 2021. godine  u Mostaru. Sjednici su nazočili svi članovi UO, te predsjednik Skupštine Adelko Krmek i kolege Željko Obradović, Stipica Oreč i Tomislav Tadić u svojstvu članova Uredništva Monografije. 

Po usvajanju  dnevnog reda i zapisnika s prethodne sjednice pod drugom točkom dnevnog reda raspravljalo se o organizaciji godišnje skupštine.  S obzirom da se epidemiološka situacija ponovo komplicira neizvjesno je hoće li biti moguće održati godišnju skupštinu i svečanost povodom 25. godina rada Društva u planiranom terminu.  Poslije rasprave zaključeno je da godišnju skupštinu treba održati  u dogovorenom terminu (18-19.06 ili 25-26. 06. 2021.) s uobičajenim dnevnim redom. Ako epidemiološka situacija ne budu dozvoljavala održavanje  Skupštine u uobičajenom formatu, skupština će se održati u on line formatu putem Zoom-a ili neke druge aplikacije. UO će pratiti epidemiološku situaciji i na vrijeme informirati članstvo o terminu i načinu održavanja skupštine. 

 

Temeljem dostavljenog prijedloga finalne verzije koji je članovima Uredništva dostavio kolega Tomislav Tadić u nastavku sjednice je prihvaćen sadržaj i forma Monografije Društva povodom 25. godine rada. Razmotreni su i dostavljeni prijedlozi korica Monografije, te je poslije rasprave dogovoreno da  kolega Tadić napravi još tri varijante zasnovane na prijedlozima i sugestijama iz rasprave, te ih dostavi članovima Uredništva na definitivni izbor. Izbor i usuglašavanje  konačnog izgleda korica obavit će se elektronskim putem, nakon čega će se pristupiti tiskanju Monografije

Razgovaralo se i o pripremi za izdavanje  Godišnjaka 2019/2020.  Jakov Maganić je  u svojstvu glavnog urednika, članove UO informirao da s uobičajenim člancima o različitim događajima i aktivnostima Društva i općenito u geodeziji neće biti problema. Problem bi mogli biti stručni članci i članci za rubriku Geodetska praksa. Zaključeno je da se pozove Članstvo na suradnju na ovom polju te Vas ovim putem pozivamo, da do 01. 05. 2021. godine dostavite svoj doprinos za ove dvije rubrike. Zaključeno je  da se pošalju zahtjevi za potporu pri izdavanju Godišnjaka na adrese svih potencijalnih podupiratelja, te pozivamo članstvo na lobiranje u tom smjeru.  Zamolbe će biti poslane do 15.03. 2021 godine.  

Nazočni na sastanku upoznati su s utemeljenjem i početkom rada Matične sekcije geodeta pri Inženjerskoj komori Federacije. Matična sekcija je započela s radom uz iskazane ambicije za uključivanje u aktivnosti u geodetskom sektoru F BiH. 

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar