STRUČNO PUTOVANJE DOBRETIĆI – BANJA LUKA

Uz sudjelovanje 37 članica i članova Društva od 11. do 13. studenog  obavljeno je stručno putovanje u Dobretiće i Banja Luku. Stručno putovanje sadržavalo je upoznavanje prakse prilikom izlaganja podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta na javni uvid i posjetu Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove  Republike Srpske.

studijsko putovanje 2021

Prva postaja na putovanju bila je općina Dobretići. Načelnik općine Ivo Čakarić, kao domaćin, upoznao je sudionike stručnog putovanja s općinom, njenim nastankom, geografskim položajem i planovima razvitka. Općina Dobretići je provela izlaganje podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta na javni za nekoliko katastarskih općina. Temeljem stečenih iskustava prezentaciju, koja je pored osnovnih informacija o postupku izlaganja na javni uvid sadržavala i nekoliko praktičnih stvarnih primjera, sudionicima putovanja održao je kolega Stipica Oreč ravnatelj Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove ŽSB. Po obavljenoj prezentaciji u raspravi iniciranoj tim primjerima razgovaralo se o najboljoj praksi za rješavanje problema prilikom izlaganja. U nastavku je gospodin Ivan Kvesić u ime tvrtke „Geometrika“ nazočnima prezentirao aplikaciju za izlaganje podataka. Posjeta je općini Dobretići je završena ručkom koji su nam pripremili ljubazni domaćini, na čemu se ovim putem zahvaljujemo.

U nastavku putovanja organizirana je posjeta Republičkoj Upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove  Rebublike Srpska u Banja Luci, gdje su sudionike kao domaćini pozdravili i dočekali direktorica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Bosiljka Predragović, te potpredsjednik Društva geodetskih inženjera i geometara Republike Srpske Saša Radosavljević. Nakon obilaska prostorija Uprave sudionici putovanja imali su priliku,  kroz prezentacije koje su pripremili suradnici direktorice Predragović, upoznati se s  Upravom, djelokrugom njenih poslova i projektima koji su realizirani ili su u tijeku. Za kolege iz Uprave predsjednik Društva Ivan Lesko održao je prezentaciju o radu Društva u proteklih 25 godina. U nastavku je, uz ručak koji su nam priredili domaćini, u opuštenoj atmosferi uslijedila dodatna razmjena mišljenja i iskustava.  Cijela posjeta protekla je u prijateljskoj atmosferi, te se na kraju iskreno zahvaljujemo direktorici Bosi Predragović i njenim suradnicima na srdačnom dočeku.

GALERIJA >>>

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar