ODRŽANA 3. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

3. Sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne održana je 02.12. 2021. godine u 11:00 h u Tomislavgradu. Sjednici su nazočili  svi članovi UO osim  Mladena Mitrovića koji je bio opravdano odsutan.

Podnesen je izvještaj  o stručnom putovanju u Dobretiće i Banja Luku, te je donesen zaključak kako je putovanje bilo uspješno i prošlo bez poteškoća.

3. sjednica UO TGR

Obavljena je inicijalna rasprava o planu aktivnosti za 2022. godinu. Razgovaralo se o redovitim aktivnostima: izdavanju Godišnjaka, organizaciju skupštine  Društva, organizaciji i realizaciji studijskog putovanja, te o proširenju aktivnosti na organizaciju edukacija i drugih aktivnosti vezanih za aktualni trenutak struke u BiH. Dogovoreno je da članovi UO dostave prijedloge potencijalnih tema za edukaciju i drugih aktivnosti, pa da se na slijedećoj sjednici usvoji definitivni plan aktivnosti za narednu godinu. Ovim pozivamo i članstvo za dostavu prijedloga u tom pravcu.

Održana je i 2. sjednica UO Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike, na kojoj  je donesena odluka o raspisivanju natječaja za dodjelu dviju stipendija u iznosu od 300 KM mjesečno  za diplomski studij geodezije i geoinformatike koji će uskoro biti raspisan. Također je dogovoreno slanje zamolbe za potporu Fondaciji na adrese svih potencijalnih donatora. Pozivamo članstvo za angažman na tom planu, kako lobiranjem u svom okruženju, tako i traženjem novih izvora financiranja Fondacije.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar