ODRŽANA 4. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA – GODIŠNJA SKUPŠTINA 10. – 12. LIPNJA NA KUPRESU

4. Sjednica Upravnog odbora Društva održana je 01. 02. 2022. u 11:00 h je u online formatu. Sjednici su nazočili svi članovi UO.

Dogovoren je plan aktivnosti za 2022. godinu, te je donesena odluka da se Godišnja skupština Društva održi 10. - 12. 06. 2022. godine na Kupresu. Dok je termin za studijsko putovanje planiran u listopadu. Planira se započeti s novim ciklusom edukacije. Dogovorene su dvije teme: primjena bespilotnih letjelica za rujan, te izlaganja podataka izmjere i katastarskog klasiranja na javni uvid za studeni. Razgovaralo se i o obnovi trigonometara I. reda, te je za pilot projekt odabran Cincar na kojemu će se u svibnju pokušati naći podzemni centar te nakon toga odlučiti dali će se ići u realizaciju projekta.

Održana je i 3. sjednica UO Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike na kojoj je donesena odluka o dodjeli stipendije po raspisanom natječaju Stanki Perić iz Stoca.

Dogovoreno je i slanje zamolbe za potporu radu Fondacije. Pozivamo članstvo da podrži zamolbu lobiranjem kod svojih poslodavaca ili na drugi odgovarajući način, kako bi Fondacije nastavila ispunjavati svoju misiju u budućnosti.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar