ODRŽANA 5. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

V. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne održana je 15. ožujka 2022. godine (utorak) s početkom u 11 sati u prostorijama Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegbosanske županije u Livnu.

Sjednici su nazočili svi članovi UO.

U prvoj točki dnevnog reda jednoglasno je usvojen zapisnik s prethodne IV. sjednice.

Druga točka dnevnog reda odnosila se na pripreme za Godišnju Skupštinu Društva koja će se održati na Kupresu. Razgovaralo se o mogućim temama i predavačima koji bi mogli biti prisutni na stručnom dijelu Skupštine. Dogovoreno je da se na slijedećoj sjednici definira stručni dio programa kao i da se poziv članovima Društva na Skupštinu pošalje krajem travnja. Na slijedeći sastanak UO biti će pozvan i predsjednik Skupštine Društva zbog održavanja Godišnje skupštine.

Treća točka dnevnog reda bila je rezervirana za Godišnjak 2021. na kojoj je razmatran napredak na izradi Godišnjaka. Također su definirani i dodatni sadržaji koje će biti objavljeni u Godišnjaku.

Pod točkom 4. Tekuća pitanja posebno se razgovaralo o potpori studiju geodezije i geoinformatike na Građevinskom fakultetu u Mostaru, obrazovanju geodeta u srednjim školama u Livnu i Grudama i radu Fondacije za stipendiranje studenata.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar