ODRŽANA 6. SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA

VI. sjednica Upravnog odbora Geodetskog društva Herceg-Bosne održana je 20. travnja 2022. godine (srijeda) s početkom u 11 putem platforme Meet Google.

Sjednici su nazočili svi članovi UO te se istoj pridružio i predsjednik Skupštine Društva Adelko Krmek.

6 up gdhb

U prvoj točki dnevnog reda jednoglasno je usvojen zapisnik s prethodne V. sjednice.

Druga točka dnevnog reda odnosila se na pripreme za Godišnju Skupštinu Društva koja će se održati na Kupresu. Utvrđen je konačni program Skupštine i pratećih događanja, kao i program stručnih predavanja. Pored uobičajenog programa Skupštine odlučeno je da u „sportski“ dio bude ubačeno i natjecanje u centriranju i horizontiranju instrumenta. Dogovorena je podjela zaduženja u organizaciji Skupštine.

Treća točka dnevnog reda bila je rezervirana za Godišnjak 2021. Razgovaralo se o zaduženjima vezano za izradu Godišnjaka kao i na osiguranju potpore za izdavanje istog. Dio materijala već je dostavljen Uredništvu, dok se dostava preostalog materijala očekuje do 15. 05. Pozivamo sve koji su preuzeli obvezu vezanu za izradu materijala za Godišnjak da poštuju ovaj rok.

Pod točkom 4. Tekuća pitanja posebno se razgovaralo o obrazovanju geodeta u srednjim školama u Livnu i Grudama, te potpori studiju geodezije i geoinformatike na Građevinskom fakultetu u Mostaru.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar