ODRŽANA GODIŠNJA IZVJEŠTAJNA SKUPŠTINA UDRUŽENJA “GEODET” TUZLA

Dana 06.05.2023. godine održani su 27. poslijeratni tradicionalni susreti Udruge građana geodetske struke „GEODET“ Tuzla, čiji je domaćin bio grad Gradačac.
 
Susreti su počeli okupljanjem članova Udruge i gostiju u ljetnoj bašti hotela Banja Ilidža, a nastavljeno je održavanjem redovne godišnje izvještajne skupštine i radnim dijelom u sali za sastanke.

Uz oko 60 članova udruge, na radnom dijelu skupa sudjelovali su predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Sarajevo: direktor Željko Obradović s pomoćnicima Seadom Hadžiće i Denisom Tabučićem, zatim predstavnici srodnih udruga GDHB: Stipica Oreč i Franjo Šušnja, te UGIGRS: Milan Simić.

 

Nakon pozdravnih govora i predstavljanja sudionika i gostiju održana je izvještajna skupština, na kojoj je aktivnosti iz prethodnog perioda predstavio Predsjednik udruženja Ferid Durmišević, nakon čega se prešlo na sadržajni stručni dio:

1. Aktualnosti iz geodetske oblasti,
2. Novi Pravilnik o održavanju premjera, katastra zemljišta i katastra nekretnina,
3. Novi Pravilnik o izradi i održavanju katastra komunalnih uređaja,
4. Prednacrt novog Zakona o premjeru i katastru nekretnina.

Prvu temu je izlagao direktor Željko Obradović a ostale tri pomoćnik direktora Sead Hadžić. Nakon izlaganja predavača postavljena su mnoga pitanja od strane članova udruge na koja su predavači dali adekvatne odgovore.

Istovremeno uz radni dio u sali za sjednice ispred sale u holu Hotela je bila izložba geodetskih instrumenata na kojoj su tvrtke Tehnomehanik iz Zagreba i Gauss iz Tuzle predstavili svoju ponudu.

5 1Druženje je nastavljeno uz svečanu večeru i muziku u restoranu „Banja Ilidža – Gradačac“ na kojoj je bilo preko stotinu sudionika. Uz večeru je organizirana tombola sa velikim brojem vrijednih nagrada. Tombolu su podržali donatori, tradicionalni poslovni partneri Udruge, a glavna nagrada je bio geodetski instrument.

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar