IZASLANSTVO GDHB I FGU U POSJETU KOD PREDSJEDNICE FEDERACIJE BIH LIDIJE BRADARE

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, primila je izaslanstvo GDHB i FGU u sastavu: Ivan Lesko predsjednik Društva, Adelko Krmek predsjednik Skupštine društva i Željka Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove.

Predsjednik Društva Ivan Lesko uručio je gospođi Bradara Monografiju Društva tiskanu povodom obilježavanja 25. godina osnivanja, te je ukratko upoznao s radom i postignutim rezultatima Društva od osnivanja davne 1995. godine do danas. Posebno je ukazao na brigu o mladima koja se ogleda u stipendiranja studenata geodezije i geoinformatike, te održavanje četiri Kongresa o katastru u BiH 2007., 2011., 2015. i 2019. godine. S obzirom da su u tijeku pripreme za 5. Kongres gospodin Lesko je pozvao gospođu Bradara da bude pokroviteljica Kongresa.

Gospođa Bradara sa zadovoljstvom je prihvatila poziv, te istakla kako prati rad Društva i posebno cijeni postignute rezultate.

Članovi Izaslanstva upoznali su gospođu Bradara s tijekom priprema za IV. Kongres o katastru i sadržajima koji će biti prezentirani. U nastavku razgovora gospođi Bradara prezentirane su aktivnosti u sektoru zemljišne administracije, te su razmijenjene informacije o otvorenim pitanjima u sektoru. Gospođa Bradara posebno je istakla značaj sektora zemljišne administracije, a napose podataka koji se vode i obrađuju unutar njega za razvitak gospodarstva i društva u cjelini.

Na sastanku je bilo riječi i o značajnim projektima u sektoru zemljišne administracije, te je istaknuta potreba donošenja kvalitetnih zakonskih rješenja koja će pridonijeti uspostavi efikasnog i modernog sustava zemljišne administracije u Federaciji

Geodetsko društvo Herceg Bosne, Trg hrvatskih velikana b.b. (H.D. Herceg Stjepan Kosača), 88 000 Mostar